Naschoolse lessen

IMG_2011 P1040242

Na afloop van de oriëntatielessen kunnen de leerlingen ervoor kiezen om zich in te schrijven voor naschoolse instrumentale lessen. Zij kunnen dan een keuze maken uit één van de instrumenten uit de oriëntatiefase. De rest van het schooljaar krijgen zij in groepjes les op hun instrument. Deze lessen vinden plaats direct na schooltijd op school. Daarnaast komen de verschillende instrumenten samen in een orkest om een aantal optredens en een afsluitend slotconcert voor te bereiden. Wat houdt dit precies in?

  • Wat?   Alle kinderen krijgen 1 uur les, in groepjes van max. 8 kinderen, op één van de volgende instrumenten: trompet, dwarsfluit, slagwerk, trombone, bariton, klarinet of hoorn.
    Er zijn in totaal 25 lessen tot het einde van het schooljaar (er is geen les op de schoolvrije dagen). Dit aantal is inclusief de orkestlessen.
    De lessen worden gegeven door professionele muziekdocenten. Om te oefenen, mogen de instrumenten mee naar huis.
  • Wanneer?    De eerste les is op maandag 12 december 2016.
  • Waar?           Alle lessen zijn op De Wegwijzer.
  • Hoe laat?     Op maandagmiddag van 15.30 tot 16.30.
  • Prijs?             € 18,- per maand en eenmalig € 30,- borg voor het instrument

Tijdens de instrumentale lessen worden de kinderen gestimuleerd om goed naar elkaar te luisteren. Ook zal er veel aandacht worden besteed aan improvisatie en bovendien leren de kinderen om zelf korte composities te maken. Maar het meest belangrijk is dat de kinderen plezier hebben en ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken!

Aanmelden voor dit schooljaar is nog mogelijk via het aanmeldformulier.